Rouwstukken & rouwboeketten

 

Wij leveren op maat gemaakte rouwstukken en rouwboeketten. Ieder verhaal is persoonlijk.

Rouwboeketten zijn er in talloze varianten en kleuren. Graag spreken we persoonlijk af om zo tot een juiste keuze te komen.

Rouwstukken of Rouwboeketten Acanthus rouwkrans
Rouwstukken of Rouwboeketten Acanthus 2

‘Bloemen zijn emotie’

“Rouwkransen, bloemstukken, rouwboeketten, of een losse lelie: we kunnen ons een afscheid niet indenken zonder rouwstukken.”

Rouwstukken of Rouwboeketten

Een van onze specialismen is het maken van rouwkransen, rouwboeketten en rouwstukken. Voor bloemstukken voor een begrafenis hebben wij graag persoonlijk contact. Met een rouwkrans, rouwstuk of rouwboeket kunnen we namelijk veel emotie overbrengen. Het verhaal van de persoon die overleden is kan met bloemen vertelt worden. U kunt hiervoor het beste contact met ons opnemen, u kunt een afspraak via het contactformulier, mail of telefoon.

Bloemwerk voor een begrafenis verdient persoonlijke aandacht en daarvoor hebben wij informatie van u nodig. Ons doel is namelijk om uw verhaal terug te brengen in het bloemstuk of boeket. Om een idee te krijgen wat wij hiervoor maken kunt een kijkje nemen bij ons rouwbloemwerk op de site voor eventuele inspiratie, klik dan hier.

Vanuit ervaring

Ik werk nu ruim twintig jaar met bloemen en rouwstukken. De eerste dagen zie je dat de dood koud en kil is; er is niets meer. Dat is goed voor het eerste moment. Daarna is het goed dat je in een volgende rouwfase komt. Men gaat weer vooruit kijken en bloemen zorgen dan voor warmte en herinneringen. Veel mensen kiezen er daarom voor om de bloemen anderhalf of twee dagen voor de uitvaart te laten komen. Dat is ook mijn advies als er om gevraagd wordt.
Als je kunt kijken naar iets moois, zoals bloemen of een foto, wordt de rouwperiode en overlijden iets draaglijker. Ons doel is om met onze rouwkransen en boeketten aan bij te dragen.

 

Historie van bloemen op een begrafenis

In de periode tussen ongeveer 1870 en 1940 werd er veelal gebruik gemaakt van een zogenaamde ‘graftrommel’ op het graf gezet. De trommel was vaak van ijzer, blik, koper of staal en in de trommel werden aandenkens aan de overledene gestopt. Tekeningen, een vers of gedroogd bloemstuk. Het gebruik van de graftrommel stond symbool voor het meegeven van iets dierbaars aan een geliefde. Dat doen we nu nog steeds alleen vaak met bloemen, we leggen rouwboeketten en rouwstukken op het graf of op een speciale gedenkplek bij een crematorium. Bloemen bij een begrafenis vertellen het verhaal van de overledene. In de bloemen kan of in het rouwboeket kan veel vertelt worden over de persoon. Zo hebben wij bijvoorbeeld al eens aardappelen in een bloemstuk verwerkt of een oormerken van een schaap in een krans.

Bloemen bij een begrafenis werden tot in de negentiende eeuw gebruikt om vervelende geurtjes te verdoezelen. Fresia’s bijvoorbeeld, worden veel gebruikt voor hun geur, dit werd gedaan totdat de koeling zijn intrede deed. Tegenwoordig worden de bloemen, rouwkransen en rouwboeketten gebruikt om de persoon te herdenken.

 

Mocht u door ons een rouwboeket of rouwstuk willen laten maken, dan kunt u onder andere door middel van het onderstaande contactformulier, contact met ons opnemen.

Algemene gegevens